Urządzenia i Akcesoria
Curry-Hähnchen (红咖喱鸡)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitronengras2 Stängel
-
neutrales Öl10 g
-
rote Currypaste80 g
-
Tomaten geviertelt150 g
-
Hähnchenschenkel, ohne Haut600 g
-
Kokosmilch250 g
-
Prinzessbohnen100 g
-
Aubergine in Streifen (5 cm)100 g
-
Koriander abgezupft, zum Bestreuen2 Stängel
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
1477 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Tikka Masala
45 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Hähnchen-Kokos-Suppe
45 min
Garnelen Bhuna
30 min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1 godz.
Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen
40 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Kokos-Hähnchen-Curry mit Vollkornreis
1 godz. 30 min