Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de aceite
- 100 g de chile guajillo, asado, sin venas ni semillas
- 350 g de jitomate, asado
- 150 g de cebolla, asada
- 3 dientes de ajo, asados
- 1 cdita de semillas de comino
- 1 cdita de pimienta negra entera
- 3 clavos de olor
- 1500 g de agua
- 3 cditas de sal
- 400 g de nopales, cortados en bastones
- 1000 g de carne de cordero, limpia, en cubos
- 8 hojas para mixiote, remojadas
- tortillas de maíz, para acompañar
- frijoles cocidos, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2116 kJ / 504 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1 Std. 40 Min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Adobo básico
30 min
Atole champurrado
20min
Pozole Blanco
1h
Mixiote de pollo
1h
Esquites de feria
25 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Pambazos CDMX
2h 30 min
Atole de arroz de la esquina
35 min
Atole de guayaba
40 min