![Mixiotes de carnero Mixiotes de carnero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D00934D5-CA4A-4CAF-9B12-ECEACF0EFCF6/Derivates/786F5C9C-02AC-422D-BAA1-F036CFADD741.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de aceite
- 100 g de chile guajillo, asado, sin venas ni semillas
- 350 g de jitomate, asado
- 150 g de cebolla, asada
- 3 dientes de ajo, asados
- 1 cdita de semillas de comino
- 1 cdita de pimienta negra entera
- 3 clavos de olor
- 1500 g de agua
- 3 cditas de sal
- 400 g de nopales, cortados en bastones
- 1000 g de carne de cordero, limpia, en cubos
- 8 hojas para mixiote, remojadas
- tortillas de maíz, para acompañar
- frijoles cocidos, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2116 kJ / 504 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40 分钟
Caldo de camarón
25 dk
Atole champurrado
20 分钟
Atole de arroz de la esquina
35min
Pierna adobada navideña
1sa 45 dk
Mixiote de pollo
1 Std.
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.