Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot muffins
- 250 g raw almonds
- 50 g brown sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 300 g carrots, cut into pieces (approx. 3 carrots)
- 4 eggs
- 80 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 40 g vegetable oil
- 20 g sultanas
- 50 g desiccated coconut
Topping
- 6 tbsp crème fraîche
- 1 carrot, peeled into thin ribbons, for decorating
- pure maple syrup, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240.3 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 85.6 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 godz. 15 min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55 min
Zucchini slice
45min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Healthy biscuits
35min
Chocolate sweet potato slice
1 godz. 15 min
Apricot macadamia biscuits
40min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1h 45min
Spinach and feta muffins
40min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Basic berry muffins
40min
Healthy banana bread
1 godz. 15 min