Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 250 g unsalted butter, cut into pieces, softened, plus extra for greasing
- 1 piece lemon zest (1 x 4 cm), no white pith
- 100 g raw sugar
- 250 g desiccated coconut
- 6 eggs
- 100 g gluten free cornflour
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp gluten free baking powder (see Tips)
Custard filling
- 40 g raw sugar
- 30 g gluten free cornflour
- 1 egg
- 250 g full cream milk
- 4 tbsp rum (optional)
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1845 kJ / 439.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 169.5 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free birthday sponge cake
1 Std. 10 Min
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Apple cake
1 Std.
Lemon cake
2h
Zucchini slice
45min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Chocolate spelt biscuits
5 Std. 10 Min
Chocolate sweet potato slice
1 Std. 15 Min
Banana berry mini loaves
1 Std. 30 Min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1 Std.
Gluten free chocolate brownie
45min