Gluten free shortcrust pastry

Gluten free shortcrust pastry

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
380 g

Składniki

  • white glutinous rice (e.g. sushi rice)
    100 g
  • white chia seeds
    1 tbsp
  • blanched almonds
    40 g
  • arrowroot flour plus extra for dusting
    50 g
  • potato starch
    20 g
  • salt
    2 pinches
  • unsalted butter softened
    80 g
  • egg yolks
    2
  • cold water
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 380 g

Kalorie 1619.9 kcal / 6777.7 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 99.4 g
Węglowodany 154.9 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 46.3 g
Sód 453.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...