Tarte de polenta aux fruits secs

Tarte de polenta aux fruits secs

2.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 parts

Składniki

  • 10 g de beurre doux pour le moule
  • 125 g de lait
    125 g de boisson végétale au riz
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 280 g d'eau
  • 4 c. à soupe de miel d'acacia
  • 90 g de semoule de maïs fine (polenta)
  • 30 g de sucre de canne
  • 100 g de poudre d'amande
  • 1 œuf
  • 150 g de pruneaux dénoyautés
  • 30 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
  • 2 oranges pelées à vif et détaillées en segments

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 359 kcal / 1500 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 45.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...