Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g açúcar
- Óleo q.b. p/ untar
- 50 g amêndoa granulada
- 6 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 500 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1714 kJ / 410 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5 Std. 30 Min
Taça dos reis
8 godz.
Gelado de chocolate
8 godz.
Gelado de chocolate e café
5h 15 min.
Gelado de café
8 godz.
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Gelado de maçã assada com vinho do Porto
12h
Gelado de chocolate
12h
Nougat estilo Montélimar
3h 30min
Gelado cookie dough
12h 30min
Gelado de doce de leite condensado
14 godz.
Gelado de stracciatella
8 godz.