Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g amêndoa s/ pele
- 100 g água, mais q.b. p/ cozer em banho-maria
- 300 g açúcar
- 15 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 7 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 646.1 kJ / 154.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 35.7 mg
Alternatywne przepisy
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Ovos-moles de Aveiro
50min
Quindins
1h
Torta de laranja
30 min
Pampilhos
4 Std.
Tarte de amêndoa
1h 40min
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Torta de claras com manga
30 min
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min
Broas castelares
2 godz. 15 min