Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g azeite
- 120 g aguardente
- 120 g vinho branco
- ½ c. chá de sal
- 200 g açúcar
- 650 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
Bêbedos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
Borrachões
- 1 gema de ovo p/ pincelar (opcjonalnie)
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 244 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Biscoitos da Olinda
35 Min
Biscoitos escaldados
50 Min
Boleima de maçã e canela
45 Min
Esparregado de feijão-verde
45 Min
Peixinhos da horta com molho de salsa
40 min
Bolinhos de canela
40 min
Areias do Sorraia
35 Min
Ferraduras
1u. 35min
Quadradinhos de requeijão e canela
30 Min
Capuchas da Ilha
25 Min
Sopa da panela
30 Min
Queijadas de requeijão
30 Min