Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 65
- 500 g água
- 100 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 6 ovos batidos
- Leite q.b. p/ pincelar
- Amêndoa laminada p/ guarnecer
Recheio
- 50 g açúcar
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 150 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quindins
1h
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min
Massa choux
1hod. 30min
Pavlova com coulis de framboesa
1j 50 menit
Creme de pasteleiro
15min
Duchesses
2h
Éclairs de chocolate
2h
Lemon curd
20 min
Papos de anjo
50min
Cheesecake com lemon curd
3j 30 menit
Poufs de camarão e pescada
2h
Tarte de limão e merengue
30min