Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 65
- 500 g água
- 100 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 6 ovos batidos
- Leite q.b. p/ pincelar
- Amêndoa laminada p/ guarnecer
Recheio
- 50 g açúcar
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 150 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho de caramelo
15min
Pão em vasos
1h 45min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min
Travesseiros de Sintra
55min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min.
Massa choux
1h 30min
Duchesses
2h
Creme de pasteleiro
15min
Profiteroles
1h 30min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Tarte de limão e merengue
30min
Creme pasteleiro
15min