Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 60 g água
- 240 g açúcar
- 15 gemas de ovo
- 40 g farinha de arroz
Crepes
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g leite
- 80 g natas
- 2 ovos
- 100 g farinha tipo 65
- 40 g cacau em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g amêndoa laminada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2079.8 kJ / 497.1 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 51.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batido de banana split
30min
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2h 45min
Coelho à moda do mediterrâneo
1 godz. 15 min
Semifrio de nata e morango
10h
Crepes de trigo-sarraceno
15 Min
Bolachas de amêndoa
1h 20min
Pão de alecrim recheado
Keine Bewertungen
Pão de legumes com molho
Keine Bewertungen
Panqueca no forno
1 Std.
Telhas de cacau e amêndoas
13h
Bolachas de amêndoa e chocolate
40min
Bolachas de chocolate e amendoim
30min