Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 60 g água
- 240 g açúcar
- 15 gemas de ovo
- 40 g farinha de arroz
Crepes
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g leite
- 80 g natas
- 2 ovos
- 100 g farinha tipo 65
- 40 g cacau em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g amêndoa laminada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2079.8 kJ / 497.1 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 51.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
Brak ocen
Sanduíches com gelado de iogurte, coco e cereja
11h
Tarte gelada de limão
8 godz.
Soufflé de manga com creme inglês de coco
1 Std.
Goulash de batata - vegan ou com carne
1 Std. 15 Min
Moleja de vitela com cebolinha nova
Brak ocen
Bolo de crepes com salmão marinado
1 Std. 10 Min
Waffles cor-de-rosa
8 godz.
Crepes com fruta e creme de baunilha
25 Min
Gelados em copos de chocolate
12h
Tarte gelada
3 Std. 20 Min
Doce de ruibarbo
50 Min