Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 190 g farinha
- 20 g cacau em pó
- 120 g água
- 630 g leite
- 100 g manteiga
- 1 pitada de açúcar
- 1 pitada de sal
- 4 ovos batidos
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 150 g açúcar
- 2 ovos
- 2 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
Cobertura de chocolate
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g água
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1154.2 kJ / 275.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 50.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Massa choux
1 Std. 30 Min
Creme inglês
10 Min
Creme de pasteleiro
15 Min
Ganache
20 Min
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 Min
Brioche com creme de chocolate e avelã
2 Std.
Duchesses
2 Std.
Mil-folhas de café
35min
Paris Brest com morangos
2h 10min
Churros com chocolate quente
45min