Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 190 g farinha
- 20 g cacau em pó
- 120 g água
- 630 g leite
- 100 g manteiga
- 1 pitada de açúcar
- 1 pitada de sal
- 4 ovos batidos
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 150 g açúcar
- 2 ovos
- 2 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
Cobertura de chocolate
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g água
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1154.2 kJ / 275.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 50.6 mg
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2j
Doce branco e doce amarelo da romaria
1j
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Mini éclairs de framboesa
3sa
Brigadeirão
1 Std. 45 Min
Quindins
1j
Panettone com chocolate e laranja
2h 45 min
Massa choux
1j 30 menit
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1j
Negra maluca
1h 10 min
Creme de pasteleiro
15min
Bolas de Berlim
2h 40 min