Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panacota
- 6 folhas de gelatina neutra cortada em pedaços
- Água q.b. p/ demolhar
- 250 g framboesas
- 600 g natas
- 150 g leite
- 150 g açúcar
-
1
c. chá de extrato de baunilha
lub ½ vagem de baunilha, só as sementes
Molho
- 200 g sumo de laranja
- 200 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1981.3 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 40.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Toucinho do céu
1j 50 menit
Panacotas de iogurte grego
3h
Bavaroise de framboesa
3j 10 menit
Bavaroise de morango
8h 5min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45 min
Panacota de frutos do bosque light
7h
Taça dos reis
8j
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2j 30 menit
Panacota de cereja
3h
Panacota de figo
4sa 10 dk
Bolo de chocolate branco e framboesas
40min