Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g água
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 200 g leite condensado
- 25 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 3 gemas de ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 313 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Broa de milho
2h 20 min
Trança
1 Std.
Massa lêveda - Pão caseiro
1h 5min
Carcaças
1h 50 min
Pãezinhos de minuto
15 Min
Bolos de arroz
35 Min
Pães de leite
25 Min
Pãezinhos de canela
2 godz. 10 min
Pão de iogurte
1 Std. 25 Min
Trança
2h 20 min
Pão de iogurte
50 Min
Pãezinhos de colher com leite condensado
1h 15min