
Urządzenia i Akcesoria
Hot Cross Scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
9 pieces
Składniki
Scones
-
self-raising flour plus extra for dusting500 g
-
caster sugar80 g
-
unsalted butter cold, diced (see tip)150 g
-
baking powder2 tsp
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground mixed spice1 tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
whole milk cold, plus extra for brushing250 g
-
sultanas75 g
-
chopped mixed peel75 g
Glaze and Icing
-
caster sugar80 g
-
light brown sugar25 g
-
whole milk45 g
-
orange marmalade1 Tbsp
-
water2 - 3 tsp
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
476.3 kcal /
1992.8 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
77.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
783.8 mg