Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Eier
- 200 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver (opcjonalnie)
Füllung und Fertigstellung
- 2 Blätter Gelatine
- 400 g weiße Schokolade, in Stücken
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
- 200 g Champagner, Prosecco oder Sekt
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 - 200 g Trauben, hell, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1797 kJ / 429 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussecken de luxe
1 Std. 45 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
10hod. 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3sa
Aprikosen-Bienenstich
5h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Pfirsich-Biskuitrolle
2j 10 menit
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min
Frankfurter Kranz
6h
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.