Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Eier
- 200 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver (opcjonalnie)
Füllung und Fertigstellung
- 2 Blätter Gelatine
- 400 g weiße Schokolade, in Stücken
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 400 g Sahne
- 3 Pck. Sahnesteif
- 200 g Champagner, Prosecco oder Sekt
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 - 200 g Trauben, hell, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1797 kJ / 429 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsesahnetorte mit Mango
8 Std.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Erdbeer-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Vanillering
4h
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 Std.
Erdbeer-Tarte
7h