Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse

Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse

3.7 195 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Zucker
    60 g
  • Eigelb
    1
  • Mehl
    170 g
  • Backpulver
    ½ TL
Biskuitboden
  • Wasser warm
    2 EL
  • Eier
    5
  • Zucker
    180 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Mehl
    180 g
  • Backpulver
    1 Pck.
Füllung und Fertigstellung
  • Gelatine
    10 Blätter
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Mango (425 g)
    1 Dose
  • Frischkäse
    200 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    3 TL
  • Zucker
    280 g
  • Wasser
    30 g
  • Lebensmittelfarbe orange
  • Pistazien, gehackt
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 477 kcal / 1999 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...