Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- Butter zum Einfetten
- 60 g Zucker
- 1 Eigelb
- 170 g Mehl
- ½ TL Backpulver
Biskuitboden
- 2 EL Wasser, warm
- 5 Eier
- 180 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 10 Blätter Gelatine
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Dose Mango (425 g)
- 200 g Frischkäse
- 500 g Joghurt, 3,5% Fett
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 280 g Zucker
- 30 g Wasser
- Lebensmittelfarbe, orange
- 60 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1999 kJ / 477 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Joghurt-Torte
9 Std.
Erdbeertorte
4h
Tortentraum Himbeere
5h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Allrounder-Torte
1h 30min
Käsesahnetorte mit Mango
8h