Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
Teig
- 3 Eier
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 75 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
Füllung und Fertigstellung
- 1 Pck. Vanille-Tortencreme-Pulver, z.B.Tortencreme Vanilla von Dr. Oetker
- 200 g Butter, sehr weich, in Stücken
- 200 g Sahne, kalt
- 150 g Eierlikör
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- Öl zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken, z.B. Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Gewürzschnitten mit Frischkäseguss
2 godz.
Königsberger Marzipan
8 godz. 30 min
Kloster-Cremetorte
12sa
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Festlicher Gewürzkuchen
96h
Honigkuchen
1 Std.
Champagner-Trüffel-Torte
14sa
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Schneebälle
3h 35min
Rumtorte
4 Std.
Schoko-Schokokuchen
2 godz. 30 min