Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo Gruyère, cortado em pedaços
- 500 g cebola, cortada em metades
- 30 g azeite
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal, a gosto
- 2 pitadas de pimenta do reino preta em pó, a gosto
- 2 c. chá de farinha de trigo (10 g)
- 900 g água
-
1
cubo de caldo (para 0.5 l), de galinha ou carne
lub 1 c. chá cheia de caldo caseiro, de galinha ou carne - 12 fatias de baguete levemente seca ou outro pão com casca dura
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa creme de abóbora com curry
30min
Purê de batata doce e leite de coco
50min
Arroz com pinhão
Brak ocen
Sopa de legumes
55min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Quentão
35min
Brócolis e batatas com molho de queijo azul
45min
Sopa de abóbora
35min
Sopa cremosa de aspargos
30min
Sopa de alho-poró e batata
45min
Sopa cremosa de cogumelos
20 min
Sopa cremosa de abobrinha
25min