Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g batata, cortada em pedaços
- 150 g cebola, cortada em metades
- 1 c. sopa de suco de limão
- 1 c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta do reino preta em pó
- 20 g amido de milho
- 20 g aveia em flocos
- 1 ovo
- óleo para fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1818 kJ / 434 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue de chocolate
Brak ocen
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50min
Sopa de legumes versátil
50min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25min
Soufflé de queijo
50min
Menu com creme de legumes, frango com molho de mostarda e vegetais ao vapor
45 Min
Milkshake de morango
5 min
Pimentões recheados com arroz e molho de tomate
1 Std.
Sopa de alho-poró e batata
45 Min
Pizza Margherita
2h 10min
Creme de leite batido
10min
Sopa cremosa de abobrinha
25 min