Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g corações de alcachofra em conserva escorridos e cortados em quartos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão (raspa e sumo)
- 50 g queijo parmesão
- 80 g cebola
- 40 g manteiga
-
800
g caldo de legumes caseiro
lub 800 g água e 1 cubo de caldo de legumes - 320 g arroz p/ risoto
- 150 g ervilhas descongeladas
- 5 g hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 511 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35min
Fajitas
30min
Risoto de alcachofra
30min
Moscow mule
1 Std.
Risoto com romã, queijo azul e conhaque
45 Min
Polenta
40min
Risoto
30min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1 Std.
Risoto de beterraba
30min
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
50min
Guacamole
10min
Sopa cremosa de aspargos
30min