Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g di biscotti al cioccolato a pezzi
- 100 g di burro morbido a pezzi
Creme ai frutti di bosco
- 100 g di zucchero
- 300 g di mascarpone
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 100 g di lamponi freschi
- 50 g di more fresche
- 50 g di mirtilli freschi
Terminare la preparazione
- more fresche, a piacere
- mirtilli freschi, a piacere
- biscotti al cioccolato q.b.
- lamponi freschi, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20min
Infuso melagrana e arancia
30min
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Cannoncini alla crema di vino rosso
40min
Canascione
3 Std. 10 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Torta gelato ai frutti di bosco
11h 30min
Meringata al cioccolato
9 Std. 25 Min
Tartufi al cioccolato e crema al Whisky
1 Std. 10 Min
Semifreddo nocciolato
8h 20min
Cocktail analcolico al kiwi
15 Min