Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby®
- 100 g di zucchero
- ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di colorante alimentare rosso in gel
Bagna alle more
- 200 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 15 more
Terminare la preparazione
- 250 g di more + q.b. per decorare
- 3 - 4 cucchiai di fiocchi di cocco + q.b. per decorare
- fiori edibili q.b. (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1823.4 kJ / 435.8 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5 Std. 30 Min
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2 Std. 30 Min
Pink velvet cake
7 Std. 20 Min
Dolce riccio
1 Std. 20 Min
Torta ai frutti esotici
8óra 10p
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2h
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 Std. 20 Min
Torta Red velvet
3 Std.
Torta di rose di mele
1 Std. 10 Min
Torta renna al cioccolato
4h
Torta Bimby® ai mirtilli
1 Std. 15 Min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h