Crema de vainilla con pera al azafrán

Crema de vainilla con pera al azafrán

4.4 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Base de galleta
  • de galletas (p. ej. María, digestive, etc.)
    100 g
  • de mantequilla en trozos
    50 g
  • de piel de limón rallada
    1 cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
Peras al azafrán
  • de pera pelada y en trozos de aprox. 3 cm
    300 g
  • de agua
    100 g
  • de zumo de limón
    1 chorrito
  • de cardamomo molido
    ½ cucharadita
  • de hebras de azafrán
    1 - 2 pellizcos
  • de azúcar moreno
    1 - 2 cucharaditas
Crema de vainilla
  • de leche
    250 g
  • de azúcar
    80 g
  • de preparado en polvo para natillas de 32 g (p.e. Flanín® o Potax®)
    1 sobre
    1 sobre preparado en polvo para pudin o flan de vainilla, de 35 g (p.e. Belbake®)
  • de crème fraîche
    200 g
Para espolvorear
  • de azúcar
    6 cucharaditas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 270 kcal / 1134 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...