Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filetes de ternera (babilla o tapa) cortados finos (de aprox. 80 g) salpimentados
- 8 lonchas de jamón serrano
- 8 hojas de salvia fresca (lavadas y escurridas)
- 120 g de vino blanco seco
-
100
g de caldo de carne
lub 100 g de agua con ¼ de pastilla de caldo de carne - 40 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 38.64 g
- Węglowodany
- 3.64 g
- Tłuszcz
- 17.82 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Escalopines al marsala con champiñones
20 min
Solomillo con sobrasada y miel
50min
Salsa bearnesa
15min
Salisbury steak
50min
Pollo a la pizzaiola
50min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Tacos de solomillo ibérico a la mostaza
30min
Filetes de ternera al vino
25 min
Solomillo de cerdo con salsa Cumberland
40min
Lomo de Sajonia en salsa de mostaza y alcaparras
20 min
Solomillo de cerdo con chucrut y puré de patata
1h 10min
Pan de carne frío con mayonesa de atún
1h 20 min