Saltimbocca a la romana

4.1 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 8 filetes de ternera (babilla o tapa) cortados finos (de aprox. 80 g) salpimentados
  • 8 lonchas de jamón serrano
  • 8 hojas de salvia fresca (lavadas y escurridas)
  • 120 g de vino blanco seco
  • 100 g de caldo de carne
    100 g de agua, con ¼ de pastilla de caldo de carne
  • 40 g de mantequilla en trozos
  • 20 g de harina
  • 1 pellizco de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 74.5 g
Kalorie 2125 kJ / 507 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...