Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla
- 8 tomates cherry cortados por la mitad
- 60 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de azúcar
- 1200 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 320 g de arroz de grano largo
- 1 hoja de laurel seca
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de judías blancas y verduras
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Lentejas con arroz
40min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Garbanzos con arroz
35 Min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Caracolas con champiñones y garbanzos
20 min
Fideuá de pavo
30min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 min
Arroz a lo pobre
40min
Pasta con judías blancas
40min