Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla
- 8 tomates cherry cortados por la mitad
- 60 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de azúcar
- 1200 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 320 g de arroz de grano largo
- 1 hoja de laurel seca
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de garbanzos con verduras
45 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Garbanzos con arroz
35 Min
Papas, judías y fideos
30 Min
Guiso de judías pintas con arroz
40 phút
Lentejas con arroz
40 phút
Pasta con judías blancas
40 phút
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 Min
Arroz con atún
25 phút
Fideos con verduras
30 Min
Arroz a lo pobre
40 phút