Crêpes soufflés

Crêpes soufflés

3.4 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 170 g de leche
  • 25 g de azúcar
  • 15 g de harina de repostería
  • 2 yemas de huevo
  • ½ cucharadita de vainilla líquida
Crêpes
  • 70 g de harina de repostería
  • 150 g de leche
  • 1 yema de huevo
  • 1 cucharadita de aceite de oliva virgen extra
  • 1 pellizco de azúcar
  • 1 pellizco de sal
  • 10 g de mantequilla (para engrasar la sartén)
Relleno y horneado
  • 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
  • 1 yema de huevo
  • 2 claras de huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 307 kcal / 1281 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...