Crêpes soufflés

Crêpes soufflés

3.4 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • de leche
    170 g
  • de azúcar
    25 g
  • de harina de repostería
    15 g
  • yemas de huevo
    2
  • de vainilla líquida
    ½ cucharadita
Crêpes
  • de harina de repostería
    70 g
  • de leche
    150 g
  • yema de huevo
    1
  • de aceite de oliva virgen extra
    1 cucharadita
  • de azúcar
    1 pellizco
  • de sal
    1 pellizco
  • de mantequilla (para engrasar la sartén)
    10 g
Relleno y horneado
  • de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
    50 g
  • yema de huevo
    1
  • claras de huevo
    2
  • de sal
    1 pellizco
  • de azúcar glas para espolvorear
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 307 kcal / 1281 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...