Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 170 g de leche
- 25 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 2 yemas de huevo
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Crêpes
- 70 g de harina de repostería
- 150 g de leche
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 10 g de mantequilla (para engrasar la sartén)
Relleno y horneado
- 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
- 1 yema de huevo
- 2 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1281 kJ / 307 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Crêpes de manzana
1 Std. 30 Min
Batido isotónico
5 Min
Lasaña al pesto con patatas y judías verdes
1 Std. 30 Min
Crêpes rellenos de crema dulce de queso
1h 10 min
Alfajores de gofio (Canarias)
1 Std. 30 Min
Pizza margarita
1 Std. 45 Min
Besos de dama
1h
Bolas de arroz al vapor
2h
Cuencos de masa choux con helado
6h 30 min
Besos de dama
1h
Crêpes de piña colada
1h 10 min
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3h 35min