
Urządzenia i Akcesoria
The Ultimate Barbecue Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
600 g
Składniki
-
passata plus 250 g warm water500 g
-
onions quartered70 g
-
Demerara sugar100 g
-
malt vinegar200 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
golden syrup3 Tbsp
-
Worcestershire sauce1 Tbsp
-
soy sauce1 Tbsp
-
smoked paprika½ tsp
-
chilli powder½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
Dijon mustard1 tsp
-
garlic cloves2
-
whole nutmeg½
-
cloves4
-
star anise2
-
dried bay leaves2
Wartości odżywcze na 50 g
Kalorie
73.8 kcal /
308.8 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
211.4 mg