Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta Bites
- 20 g unsalted butter, diced
- 300 g milk
- 300 g water
- 2 pinches fine sea salt
- 160 g polenta, gluten-free
Caponata
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 180 g courgettes, diced (1 cm)
- 180 g aubergine, diced (1.5 cm)
- 60 g celery, sliced (5 mm)
- 180 g yellow peppers, deseeded and diced (1.5 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g raisins
- 50 g pitted green olives, halved lengthways
- 1 Tbsp pickled capers
- 20 g white wine vinegar
- 10 g brown sugar
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh basil leaves, roughly chopped
Mixed Berry Compote
- 250 g frozen mixed berries
- 50 - 80 g water, to taste
- 5 g cornflour
- 30 - 40 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla sugar (opcjonalnie)
- unsalted butter, for frying
- toasted pine nuts for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1559.5 kJ / 372.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 604 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
White Bread
3h
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1hod. 40min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 Min
Dairy-free Seafood Risotto
45 min
Easy and Quick Vegetable Pickles
Brak ocen
Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM6)
15 Min
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
2h
Black Bean Houmous with Maize Chips
1h 15 min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10 min
Wholemeal Flour Tortillas
1h
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 min
Salt-free Vegetable Stock Paste
50 Min