Polenta Bites with Caponata or Berry Compote

Polenta Bites with Caponata or Berry Compote

4.1 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions

Składniki

Polenta Bites
  • unsalted butter diced
    20 g
  • milk
    300 g
  • water
    300 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • polenta gluten-free
    160 g
Caponata
  • onions quartered
    80 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    30 g
  • courgettes diced (1 cm)
    180 g
  • aubergine diced (1.5 cm)
    180 g
  • celery sliced ​​(5 mm)
    60 g
  • yellow peppers deseeded and diced (1.5 cm)
    180 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • raisins
    20 g
  • pitted green olives halved lengthways
    50 g
  • pickled capers
    1 Tbsp
  • white wine vinegar
    20 g
  • brown sugar
    10 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fresh basil leaves roughly chopped
    3 sprigs
Mixed Berry Compote
  • frozen mixed berries
    250 g
  • water to taste
    50 - 80 g
  • cornflour
    5 g
  • caster sugar to taste
    30 - 40 g
  • vanilla sugar (opcjonalnie)
    1 tsp
  • unsalted butter for frying
  • toasted pine nuts (opcjonalnie) for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 604 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 1559.5 kJ / 372.7 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 49.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...