Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), abgetropft
- 510 g Wasser
- 150 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 900 g Weizenmehl
-
25
g Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe -
150
g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
lub 150 g Pancetta, in Würfeln (5 mm) - 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Stängel Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus
1小时
Hirseaufstrich mit Apfel
30min
Mediterrane Hirseplätzchen mit Rosmarin
50min
Käse-Zwiebel-Maisbrot (Sopa Paraguaya)
1小时
Zucchini-Scones mit getrockneten Aprikosen
30min
Hirsepuffer
1 Std. 10 Min
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13u. 30min
Kichererbsen-Nocken
50min
Mohnblume
1 Std. 10 Min
Roggentarte mit roten Linsen
2 Std.
Kichererbsen-Cracker (glutenfrei, vegan)
30min
Linsenschnitten
1小时