Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 600 g Süßkartoffeln, in Stücken
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 3 Stängel Salbei, abgezupft
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1262 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Zucchini-Rösti mit Cashewdip
30 min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1h
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 godz. 30 min
Gnocchi vom Blech
1 godz. 10 min
Polenta-Taler
1 godz. 10 min
Kürbisspätzle (Österreich)
1h
Polenta-Ecken mit Tomatenragout und Pilzen
45 min
Süßkartoffelklöße auf Porree-Pilz-Ragout
1 godz. 20 min
Butternussstrudel mit Kräuterquark
1 Std. 50 Min
Hirsepuffer
1 godz. 10 min
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55 min
Linsen-Dinkel-Spätzle
1h