Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gelbe Paprika, halbiert
- 1 grüne Paprika, halbiert
- 1 orange Paprika, halbiert
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Stängel Basilikum, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g natives Olivenöl
-
300
g geschälte Tomaten
lub 300 g Eiertomaten, Typ San Marziano, entkernt, in Würfeln (1 cm) - 30 g Kapern, gesalzen, abgespült und abgetropft
- 60 g Oliven, schwarz, entsteint
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 1 TL Salz und mehr zum zum Kochen der Nudeln
- 400 g Spaghettini
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Nudeln
35 min
Spaghetti alla "Norma"
35 min
Tomatennudeln mit Spinat
35 min
Ratatouille-Pasta
40 min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 min
Spaghetti mit Tomaten-Kapern-Öl
20 min
Kartoffel-Ratatouille
1h
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1 godz. 10 min
Pasta all´arrabiata
30 min
Frische Tomaten-Pasta
25 min