Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz boneless beef chuck roast, cubed (2 in.)
- 4 tbsp all-purpose flour
- 1 ¼ tsp salt, divided, to taste
- ½ tsp ground black pepper, divided, to taste
- 8 oz yellow onions, thinly sliced in half moons
- 3 garlic cloves, sliced
- 3 tbsp extra virgin olive oil, divided
- 14 oz canned artichoke hearts, quartered, drained, brine reserved
- 21 oz beef stock
- 1 ½ tsp dried basil
- 2 tbsp dried parsley
- 1 tsp dried oregano
- 6 oz Kalamata olives, pitted, drained
- 1 tbsp corn starch
- 1 tbsp water
- 8 oz roasted red peppers, preserved, julienned and drained
- fresh parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 2028 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Basmati Rice
35 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 min
Mediterranean Chicken with Olives
35 min
Sous-Vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5 Std. 45 Min
Chicken Coq au Vin (Betty)
2h 15min
Creamed Pearl Onions with Ham
35 min
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
14 Std. 10 Min
Spaghetti with Beef and Olive Meatballs
40 min
Biltmore Chicken Posole
1 godz. 30 min
Fish Carnitas
20 min
Shredded Jerk Chicken
1sa 55 dk
Mayonnaise (3 Minute)
10min