Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz dry vermouth
- 1 tbsp anise liqueur, i.e. Pernod® or Black Sambuca®
- 3 ½ oz raisins
- 2 oranges, zest only, no white pith, plus extra slices to garnish
- 5 cardamom pods, crushed
- 6 whole cloves
- 1 in. fresh ginger, peeled and thinly sliced
- 2 cinnamon sticks
- 7 oz raw sugar
- 35 ½ oz red wine, chilled
- 3 ½ oz dark rum
- 13 oz ginger beer, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 604 kJ / 144 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fig and Maple Bourbon Fizz
168 Std. 20 Min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45min
Allergen Free Melted Chocolate
10min
Southern Peach Cobbler
1h 15min
Egg Cream
1 Std. 10 Min
Gold Pineapple Te Fiti
10min
Tamale Pie (Anna) Metric
1h 30min
Cherry-Cacao Sorbet
30min
Tamales Oaxaqueños
2 Std. 40 Min
Chocolate Ganache Brownie
3 Std.
Caramel Apple Pudding
4h
Stout Brownies
45min