Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 250 g Milch
- 3 Brötchen, vom Vortag, in Scheiben
- 250 g Hähnchenfleisch, sehnenfrei, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 2000 g Wasser
-
4
Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
lub 4 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Gulaschsuppe
1 godz. 15 min
Spätzlesuppe
3 Std.
Hühnerbrühe mit Semmelklößchen
1 godz. 5 min
Schwammerlantipasti
1 godz. 10 min
Gefüllte Ente
3h 15min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 godz. 10 min
Fischbrühe
30 min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1h 40 min
Teigtaschen mit Rindfleisch und Gemüse
1 godz. 45 min
Karpfengulasch
55 min
Gulasch Stroganoff
1 godz. 10 min