Pesto-Salat

Pesto-Salat

4.2 38 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Pesto
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Zitrone unbehandelt, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Mandeln
    30 g
  • Basilikum abgezupft
    30 g
  • Olivenöl
    70 g
  • Salz
    ½ TL
Nudeln und Fertigstellung
  • Wasser und etwas mehr zum Kochen
    500 g
  • dicke Bohnen, TK aufgetaut, aus den Häuten gedrückt
    300 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen und Abschmecken
    ½ TL
  • Orecchiette
    350 g
  • Oliven, schwarz, entsteint
    50 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g
  • Mini-Mozzarella-Kugeln (125 g), halbiert
    1 Pck.
  • Kapernäpfel, eingelegt abgetropft
    60 g
  • Pfeffer zum Abschmecken

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 737 kcal / 3086 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...