Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinatteig
- 4 Eier, getrennt
- 2 Brötchen, eingeweicht, ausgedrückt
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
Rührei-Käse-Belag und Fertigstellung
- 280 g Gouda, mittelalt, davon 200 g in Stücken und 80 g in Streifen
- 4 Eier
- 50 g Milch
- 1 TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1011 kJ / 242 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Puffer
1 Std.
Halloumi-Rösti mit Joghurt-Dip
1 Std.
Blumenkohl-Flammkuchen
1 Std. 15 Min
Gelbe Zucchini-Nudeln mit Petersilien-Salsa
35 Min
Kartoffel-Flammkuchen
40 Min
Blumenkohl-Puffer
30 Min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1 Std.
Käse-Profiteroles
45 Min
Möhren-Kräuter-Omelette
50 Min
Spinat-Tomaten-Omelette
40 Min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 Std. 20 Min
Spinattorte
1 Std.