Arroz a la Mexicana (Mexican rice)

Arroz a la Mexicana (Mexican rice)

2.8 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • brown onion
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh red chilli trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
    1
  • olive oil
    30 g
  • long grain rice
    250 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • tomato paste
    1 tbsp
  • sweet paprika
    1 tsp
  • water
    1000 g
  • fresh tomatoes blanched, skins removed, deseeded and cut into cubes (approx. 1 cm - see Tips)
    180 g
  • carrot peeled and cut into cubes (approx. 1 cm)
    50 g
  • frozen green peas
    50 g
  • fresh coriander leaves only, cut into pieces
    2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 446.6 mg
Białko 6 g
Kalorie 1360.5 kJ / 323.8 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 54.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...