Tinga de pollo (shredded chicken)

Tinga de pollo (shredded chicken)

4.3 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • chipotle chillies dried, stems removed, to taste
    20 - 30 g
  • brown onions (approx. 300 g), cut into halves
    2
  • fresh tomatoes (approx. 4), blanched, skins removed and deseeded (see Tips)
    300 g
  • olive oil
    30 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • skinless chicken breast fillets cut into pieces (3-4 cm)
    1000 g
  • white sugar
    30 g
  • dried bay leaves
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 83.4 mg
Białko 38.8 g
Kalorie 1117.3 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...