Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g chipotle chillies, dried, stems removed, to taste
- 2 brown onions (approx. 300 g), cut into halves
- 300 g fresh tomatoes (approx. 4), blanched, skins removed and deseeded (see Tips)
- 30 g olive oil
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1000 g skinless chicken breast fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 30 g white sugar
- 2 dried bay leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1117.3 kJ / 266 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 83.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40 Min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Slow cooked Mexican beef
1h 30 min
Beef Tostadas
1 Std. 10 Min
Red rice
55 min
Picadillo (Texas Hash)
40 Min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 Min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2 Std. 45 Min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min
Chicken picadillo cups
40 Min
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
1h