Wersje kompatybilne
Lentil, spinach and cauliflower purée (first foods)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried brown lentils
- 270 g water, plus extra to soak
- 50 g cauliflower, cut into small florets
- 15 g fresh baby spinach leaves
- ¼ tsp sweet paprika
- Wartości odżywcze
- na 210 g
- Kalorie
- 515.3 kJ / 123.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 39.8 mg
Alternatywne przepisy
Carrot purée (first foods)
30 min
Lamb and vegetable purée (first foods)
30 min
Pear, apple and sweet potato purée (first foods)
30 min
Potato and broccoli purée (first foods)
30 min
Banana and strawberry quinoa porridge (first foods)
2 godz. 20 min
Sweet potato, cauliflower and cumin purée (first foods)
30 min
Chicken and vegetable purée (first foods)
25 min
Spinach, avocado and egg purée (first foods)
20 min
Fish, potato, cauliflower and pea purée (first foods)
25 min
Beef and vegetable purée (first foods)
25 min
Apple, date and banana porridge (first foods)
15min
Apple purée (first foods)
20 min