Blueberry and lemon curd muffins

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 pieces

Składniki

Lemon curd
  • caster sugar
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice
    120 g
  • unsalted butter
    80 g
  • eggs
    3
Muffin mixture
  • frozen blueberries
    150 g
  • self-raising flour plus an extra 2 tsp to coat
    300 g
  • unsalted butter room temperature, cut into pieces (2 cm)
    125 g
  • milk
    125 g
  • natural yoghurt
    180 g
  • egg
    1
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • caster sugar
    125 g
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 678.6 kcal / 2839.2 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 690.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...