Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 300 g di latte
- 3 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di burro (di cui 20 g fuso)
- 100 g di acqua
Besciamella
- 40 g di burro
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
Farcitura
- 100 g di Gruviera a pezzi (2 cm)
- 50 g di scalogno a metà
- 20 g di burro
- 400 g di funghi champignon a fette
- 4 fette di prosciutto cotto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1513 kJ / 361 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Samosas con carne e verdure
1óra 15p
Sfogliata ai funghi
1 godz. 40 min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Crêpes
1h 20min
Pasticcio di manzo e funghi
2h 20min
Caesar salad di tonno
35p
Cheeseburger di maiale e prosciutto
45 min
Mini soufflé
1óra 15p
Torta multistrato al pan di zenzero
28 godz. 50 min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Bomboloni salati
3óra 20p
Blinis al curry con gamberi
1h