Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 stalks fresh lemon grass, tough outer layer removed, cut in pieces (2 cm)
- 3 - 6 fresh red chillies, halved (according to taste)
- 3 dried kaffir lime leaves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 70 g shallots, halved
- 720 g chicken stock
- 60 g fresh shiitake mushrooms, thinly sliced (3 mm)
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 2 Tbsp tom yum paste
- 200 g raw prawns, peeled
- 2 Tbsp lime juice
- 4 sprigs fresh coriander leaves, roughly chopped
- 1 spring onion, halved, then shredded legnthways
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn And Chicken Laksa
40min
Curry Fish
35min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Tom Yum Goong
30min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Green Curry Chicken
55 Min
Chicken Rendang
45 Min