Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Puylinsen, getrocknet, abgespült und abgetropft
- 750 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 100 g rote Linsen, getrocknet, abgespült und abgetropft
- 100 g gelbe Linsen, getrocknet, abgespült und abgetropft
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 TL Senf, mittelscharf
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Rotweinessig
- 30 g Olivenöl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 80 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 80 g gelbe Paprika, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1258 kJ / 300 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 13.5 g
Alternatywne przepisy
Kichererbsensalat
35 Min
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15min
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45 Min
Linsensalat
45 Min
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 Min
Winterlicher Quinoasalat
40 Min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 Min
Ratatouille-Salat
1 Std.
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 min
Forelle mit Linsensalat
1h 15min