
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g whole milk
- 6 egg yolks from large eggs
-
1
vanilla pod seeds only
lub 1 tsp vanilla bean paste - 400 g double cream
- 250 g caster sugar
- 700 g rhubarb cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 593 kcal / 2479 kJ
- Białko
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Węglowodany
- 48.5 g