Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g whole milk
- 6 egg yolks, from large eggs
-
1
vanilla pod, seeds only
lub 1 tsp vanilla bean paste - 400 g double cream
- 250 g caster sugar
- 700 g rhubarb, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 593 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min
Raspberry Jam
40min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 Std. 25 Min
Custard
15 Min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 godz. 50 min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Rhubarb Marzipan Slices
1h 10min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45 Min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Rhubarb Fool
1h 10min
Vanilla Custard
15 Min