Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g water
- 450 g rhubarb, leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 225 g sugar
- 1 lemon, juice only
- 4 cloves
- 1 tsp liquid pectin
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb Fool
1h 10min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45min
Raspberry Jam
40min
Courgette and Cocoa Cake
24h
Raspberry Jam
40min
Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub
1h 30min
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb Ice Cream
36 Std. 25 Min
Rhubarb and Strawberry Jam
30min
Apricot Jam
40min
Blackberry Jam
20 min
Seville Orange Marmalade
2h 30 min