Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 Total recipe
Składniki
-
water150 g
-
rhubarb leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)450 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
sugar225 g
-
lemon juice only1
-
cloves4
-
liquid pectin1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Białko
5 g
Kalorie
4155 kJ /
993 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
253 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lavender Shortbread
1 godz.
Seville Orange Marmalade
2 godz. 30 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Watercress Soup
25 min
Plum and Apple Jam
40 min
Vegetable Stock Paste
50 min
Lemon Curd
1 godz.
Gooseberry Curd
1 godz.
Rhubarb and Strawberry Jam
30 min
Rhubarb Ice Cream
36 godz. 25 min
Blueberry and Lemon Spumble
1 godz. 35 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.