Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 Total recipe
Składniki
-
water150 g
-
rhubarb leaves removed, cut in pieces (3-4 cm)450 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
sugar225 g
-
lemon juice only1
-
cloves4
-
liquid pectin1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Białko
5 g
Kalorie
4155 kJ /
993 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
253 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lavender Shortbread
1h
Seville Orange Marmalade
2h 30min
Simnel Cake
3h
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45min
Plum and Apple Jam
40min
Courgette & Ginger Marmalade
40min
Rich Shortcrust Pastry
25min
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb and Strawberry Jam
30min
Fig & Apricot Jam
40min
Blackberry Jam
20min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min