Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em fatias (0,5 cm aprox.)
- 200 g pimento vermelho cortado em fatias (1x5-6 cm aprox.)
- 250 g salsicha fresca de porco s/ pele, cortada em pedaços pequenos
- 30 g azeite
- 100 g espinafres baby frescos
- 4 pés de salsa, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2079.3 kJ / 495.8 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 0.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de frango Cape Malay
1 Std.
Fajitas com pasta de peru e cogumelos
25 min
Lombo de vitela com mostarda em massa folhada
2 Std.
Wraps de alface com frango e molho de caril e coco
40min
Gnocchi com curgete - TM6
45min
Ceviche no ananás
6 Std. 15 Min
Verrines de rabanete e queijo de cabra fresco
20min
Frango e pastinaca com creme de limão
1h 50min
Rosbife com batata-doce e molho remoulade
1 Std. 30 Min
Frango georgiano (Chakhokhbili) com bulgur
1 godz. 15 min
Salada cremosa de camarão
35 Min
Peixe cítrico e legumes a vapor
40min