Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Ice Cream
-
milk200 g
-
double cream300 g
-
caster sugar100 g
-
honey100 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
orange finely grated zest only1
-
cinnamon stick broken in pieces1
-
vanilla pod seeds only1
-
ice cubes
Sauce
-
orange thin peelings of skin only1
-
brown sugar40 g
-
orange juice, freshly squeezed (approx. 3-4 oranges)260 g
-
port wine200 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
0.5 g
Kalorie
186.8 kJ /
44.6 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise Sauce
20 min
Pistachio Ice Cream
10 h 35 min
Marzipan
10 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 h 15 min
Savoury Stilton Cheesecake
11 h 40 min
Crème caramel (flan)
3 h
Rhubarb Vanilla Flan
50 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 h 20 min
Orange and Poppy Seed Yoghurt Dressing
5 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Pear Frangipane
1 h 30 min
Coleslaw
10 min