Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Ice Cream
-
milk200 g
-
double cream300 g
-
caster sugar100 g
-
honey100 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
orange finely grated zest only1
-
cinnamon stick broken in pieces1
-
vanilla pod seeds only1
-
ice cubes
Sauce
-
orange thin peelings of skin only1
-
brown sugar40 g
-
orange juice, freshly squeezed (approx. 3-4 oranges)260 g
-
port wine200 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
0.5 g
Kalorie
186.8 kJ /
44.6 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mint Choc Chip
8 godz. 20 min
Marzipan
10 min
Celeriac Remoulade
Brak ocen
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min
Duck and Pork Terrine
52 godz.
Piped Raspberry Mousse
1 godz.
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Rhubarb Ice Cream
36 godz. 25 min
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 min