Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g amêndoa c/ pele
- 70 g fatias de bacon
- 200 g requeijão
- 200 g queijo-creme
- 10 g aneto picado, só as folhas
- 10 g cebolinho picado
- 1 pitada de pimenta
- 2 pés de alecrim
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1631.9 kJ / 390 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 321.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com pesto
2 godz. 5 min
Rolo de bacalhau com broa
50min
Patê de alheira
20min
Bacalhau de forno
1h
Queijo com doce de pimentos
1h
Queijo camembert com cobertura de frutos secos
15 min
Bolo-rei de enchidos
2j 30 menit
Empada de cozido à portuguesa
2 Std. 10 Min
Sal aromatizado com alecrim
12 Std. 10 Min
Bolinhas de queijo de cabra, uvas e pistácio
45min
Bombons de avelã
50min
Demo piza & sopa de tomate
2h