Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 200 g açúcar
- 200 g avelã torrada
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g natas
- 100 g manteiga
Massa
- 300 g farinha tipo 55
- 130 g manteiga
- 100 g leite
- 20 g cacau em pó
- 25 g açúcar
- ½ c. chá de sal
Montagem
- Crème fraîche q.b. p/ guarnecer
- Avelã picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e caramelo
1h 15 min
Enrolado de amêndoa
1h 45min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Gelado Eton mess
8h
Bolacha gigante
4 Std. 15 Min
Girafa torta
30min
Cheesecake de chocolate e avelã
1h 10min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Tarte de avelã com leite condensado
1h
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1h 15 min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Marquise de chocolate
3h